Kolika vam je plata, direktorka Slavka?

0
92

SkarmklippJedna dama, iz dijaspore ili iz matice, ili kako kad i kome govori o sebi, više od pola godine je zaposlene na mestu direktora jedne institucije vlade Srbije. Ništa ne bi bilo čudno u tome, da to nije ista dama koja je godinama radila u Beogradu kao direktor kancelarije KSU, srpske organizacije iz Amerike. Ta organizacija, nekada na čelu sa gospodinom Majklom Đorđevićem, a zadnjih godina sa gospođom Mirjanom Samardžijom, često je hvalila bivšeg ministra za dijasporu Srđana Srećkovića, a pred njegov odlazak su oštro kritikovali netransparentnost rada i ministra i ministarstva…

To je dobro, normalno u svakoj normalnoj zemlji i bilo bi za pohvalu, da nije jednog ali…!

Slavka Drašković je i dalje član KSU i direktorka Kancelarije za dijasporu, umesto ukinutog ministarstva, a to mu je nešto kao poklon dijaspori čije ime je “s konja na magarca”. Ali, gore pomenuto “ali”, se ne odnosi ni na konje ni na magarce, već na Slavkin bezobrazluk i njeno sramoćenje “naše” kancelarije i naše Srbije, u kojoj postoje zakoni koji regulišu šta javnost ima pravo da zna. A svako u Srbiji, i izvan Srbije, ima pravo da zna visinu plate svih onih koji se baškare na budžetu siromašne Srbije, ili kako se u narodu kaže, na grbači gladnih građana.

A gospođa Drašković više od mesec dana bezobrazno ignoriše pitanje, koje i sada ponavljam na portalu www.koreni.rs i pitam:

Kolika vam je plata, direktorka Slavka?

Voleo bi da ubuduće ne ponavljamo pitanja o broju desetina hiljada dinara, a izgleda da ćemo morati, ako se ova dama ne smiluje ili je Aleksandar Vučić, koji je i postavio na to mesto, ljubazno ne prisili da poštuje Srbiju, njene zakone i naše rasejanje. A to znači da nam dgovori kolika je i njena i plata njenih najbližih saradnika: zamenika, pomoćnika kao i njenih i njihovih svakakvih samostalnih i drugih savetnika. Naravno imamo prava da znamo i čiji su ti savetnici i o čemu, i na osnovu čega, nekoga savetuju u Kancelariji u kojoj je Slavka već više od pola godine direktor, ili direktorka, kako vam se sviđa?

A bilo bi dobro da nas zbog ovako dugog čekanja na njene odgovore časti bonusom i kaže nam kakve sve subvencije, povlastice i šarenolike beneficije imaju ona i “oni”, pored njihovih zarađenih ili nezarađenih, a dobijenih plata. Na primer, upotreba automobila sa šoferom?

Nikola Janić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar ovde
Molimo unesite vaše ime ovde